Over wiatrak.nl

Wiatrak.nl is een Poolstalige website voor Polen in Nederland (Holandia). Op de blog verschijnt elke dag een nieuw artikel over Nederland om Polen wegwijs te maken in de Nederlandse cultuur, gewoontes, normen en waarden.

De site bevat veel praktische informatie, maar ook geschiedenis en actuele integratie vraagstukken komen aan de orde. Hoe kijkt de Nederlander aan tegen Polen in Nederland? Hoe bericht de Nederlandse media over de Polen die naar Nederland komen om te werken? Wat zijn de problemen? Wat zijn de cultuurverschillen?

Bewustwording, immigratie en integratie
Met tips en discussies proberen we Polen in Nederland te bereiken om bewustzijn te creëren over het leven in Nederland en de uitdagingen maar ook problemen die dit met zich mee kan brengen. Voor Polen die eraan denken om voor altijd te emigreren maar ook voor diegenen die hier al langere tijd wonen en hulp zoeken bij het 'inburgeren'.

U kunt ons bereiken via info@wiatrak.nl.

Sinds 1997
De eerste versie van deze website bestond al in 1997 op www.casema.net/~skib en heette toen nog HiT (Holenderski Informator Turystyczny) vooral gericht op toeristische informatie over Nederland. Zie ook deze pagina voor veel foto's van Nederland.

Tien jaar later, in augustus 2007, is de site verhuisd naar www.wiatrak.nl en sindsdien in de vorm van een blog. Een groeiende schare trouwe bezoekers begint de site te ontdekken en onder veel artikelen ontstaan interessante discussies.

Hieronder vind je een overzicht van screenshots hoe de site er in de loop van de jaren uit heeft gezien.

1997

 

HiT 1998

 

1999

 

Holandia rok 2000

 

Holandia 2005

 

Wiatrak 2007